Laat mij maar dromen, want alleen ik weet mijn weg

Wim Vos

Mijn naam is Wim Vos (1962), van beroep systeemtherapeut, rouw-verlies en traumatherapeut, psychosociaal therapeut, bedrijfsmaatschappelijk werker en schip-behandelaar.

Ik heb op verschillende terreinen werkervaring opgedaan. Hierdoor heb ik veel geleerd in het werken met individuen, gezinnen met jongere kinderen en/of adolescenten. De laatste jaren geef ik ook partner-relatietherapie. Hiervoor gebruik ik de Schip-aanpak. Naast mijn praktijk heb ik enkele jaren gewerkt als POH-GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken. Sinds maart 2017 werk ik binnen de jeugd GGZ bij Ithaka ( Emergis Zeeland) als systeemtherapeut. Daar werk ik vooral met ouder(s) en hun kinderen. Veelal met problemen die vallen onder autisme spectrum problematiek, (ASS) ADHD, ADD etc. Tevens heb ik enige jaren gewerkt  als begeleider bij Akkermans outdoor in De Heen.

Ooit begonnen na de HBO’V als wijkverpleegkundige. Daarna specialisatie kinderaantekening gevolgd en enige jaren in ziekenhuizen gewerkt als kinderverpleegkundige. Na een wereldreis ben ik terecht gekomen in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Toen ben ik de opleiding Maatschappelijk werk in deeltijd gaan volgen om vervolgens via de VO-opleiding Social Work als bedrijfsmaatschappelijk werker aan de slag te gaan. Dit vak heb ik bijna 8 jaar in loondienst uitgeoefend.

In die jaren heb ik een vervolgopleiding; gedaan namelijk de VTI-opleiding, wat staat voor verlies- en trauma integratie, bij Marieke de Bruijn. Hier kwam ik in aanraking met focussen en heb dan ook de opleiding van kinderfocussen gevolgd na de basiscursus 1 focussen met volwassenen. Uiteindelijk ben ik nog gaan werken bij De Viersprong te Halsteren. Daar heb ik de opleiding tot Functional Family Therapist (FFT) gevolgd. Ik heb daar bijna 4 jaar als gezinstherapeut gewerkt.

Na de opleiding tot VTI therapeut, ben ik mijn praktijk langzaam vorm gaan geven. Ik heb uiteindelijk als laatste nog de 4-jarige opleiding van Systeemtheoretische Psychotherapie gevolgd aan de Interactie Academie te Antwerpen en de volledige training van Emotional Freedom Technique ( EFT) en basisopleiding EMDR.Recent ben ik opgeleid tot Schip-behandelaar. Zie bij links de website hiervan.

Ik ben ingeschreven bij het RBCZ wat staat voor Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en het TZC wat staat voor Tuchtrecht Complementaire Zorg.

Lidmaatschap beroepsverenigingen andere belangrijke registratienummers:

  • SKJ 100021271
  • NVRG 13129
  • RBCZ 204504R
  • Schiplicentie nummer: 044
  • Kvk nummer 20149593
  • AGB zorgverlener 94-00773
  • AGB praktijk 94-(0)56781